Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2023 17:01 - Роклята
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 4235 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 10.12.2023 21:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес трябва да е един щастлив ден, защото е специален. Може би се питате с какво е специален, ами това е денят, в който едно младо и красиво момиче беше решило да си избере една красива рокля за своя най-щастлив ден - нейната сватба.
И така тя и майка й решиха да посетят един такъв магазин за луксозни облекла за официални поводи. Този магазин се намираше на една оживена търговска улица близо до центъра на града в който  те двете живееха. Магазина се намираше в един безистен заедно с други подобни магазини, но този беше по-специален.
Отваряйки вратата на помещението на майката й направи впечатление, че точно в началото, където бяха официалните рокли за официални поводи имаше една скъпа и красива рокля, но черна! Виждайки роклята сърцето на майката заби по-бързо и развълнувано. Нещо, като че ли заседна в гърлото й и не й позволяваше да диша нормално, а на пресекулки. Дъщерята разбира се нищо не предусети и се запъти към вътрешността на магазина, а там се намираха много прекрасни булченски рокли чисто бели.
Една жена на средна възраст посрещна посетителите и се усмихна любезно:
- Моля, заповядайте! С какво мога да помогна?-  каза тя и усмивката й продължи да свети на лицето й.
- Искаме да изберем рокля за предстояща сватба.- каза по-възрастнaтa жена от двете клиентки.
- Ама разбира се! Заповядайте!- каза собственичката на магазина и заведе младото и красиво момиче до роклите, които бяха от хубави по-хубави със своите дантели и драперии от нежна бяла материя, приличайки на красиви и нежни огромни пеперуди накацали по закачалките.
Младото момиче започна да разглежда роклите, а те бяха толкова красиви, че то не знаеше на коя точно да се спре. И се започна едно преобличане в пробната на една и друга рокля , докато най-накрая момичето се спря на една сякаш шита точно за нея. Собственичката на магазина огледа момичето отгоре до долу и й каза:
- Прекрасна сте, приличате на ангел!
След няколко уточнения, какво и как да се коригира по роклята, за да бъде точна по мярка, а и добавяне на някои допълнителни неща по желанието на бъдещата булка, най-накрая се уточни деня и часа в които роклята ще бъде готова и може да бъде взета от магазина.
През цялото време докато траеше пробата на бялата дреха, консултациите по нея и съветите на собственичката на магазина, сякаш като магнит погледа на майката беше привличан отново и отново от онази черна рокля, която си стоеше необезпокоявана в началото на магазина.
- Довиждане и до скоро!- каза любезната собственичка и продължи да се усмихва все така мило.
- Вие не сте българка нали ? - попита майката на бъдещата булка.
- Да! - отвърна собственичката- От Украйна съм!
-Говорите прекрасен български и почти не ви личи акцента!
- Благодаря! Отдавна живея в България!

***

Един месец по- късно започна една,, специална операция,, на един ,, специален човек,, който си беше внушил, а може би и напълно повярвал, че всичко му е позволено и нахлу внезапно в една друга държава да сее смърт.
Много млади и красиви хора никога няма да облекат своите сватбени дрехи и никога няма да кажат заветното ,,ДА,, пред олтара. Те остават завинаги под руините на разрушената си родина.
В този същият ден майката на младото момиче напълно разбра , защо погледа й беше привлечен от черният цвят и защо сърцето й биеше толкова силно и необяснимо тогава в онзи магазин, сякаш нещо незнайно какво и подсказваше, че нещо ужасно предстои и тогава нямаше да има нужда от такива скъпи и красиви дрехи , които да раздават радост и надежда за светло бъдеще.  



Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485590
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол